AYUR trio

Het Nederlandse AYUR trio startte zijn prachtige succesvolle muzikale crescendo in 2011. De liefde en passie voor kamermuziek brachten pianiste Hülya Keser, violiste Adelina Hasani en cellist Paul Uyterlinde samen in het AYUR trio, dat 'leven' betekent in het Farsi en Sanskriet. 

Hun afkomst, het mysterieuze Azië, de gepassioneerde Balkan en het traditionele Westen, maakt hun concerten tot een bijzondere belevenis.

AYUR's eerste CD is in binnen- en buitenland zeer goed ontvangen.

 "....een ontdekking en een zeer belangrijke reden om deze CD te kopen is het pianotrio van Ilhan Baran, wat uitstekend en met veel passie wordt gespeeld door AYUR"

P. Jansen, Luister magazine

"Drie musici met veel zeggingskracht zijn samen gekomen in het AYUR trio. De soms orkestrale balans is uitstekend gelukt."

Evin İlyasoğlu, Cumhuriyet

"Prachtige klanken om geestelijk los te komen van het leven van alledag, luister naar de CD "Transformations" van het AYUR trio, dat raad ik u van harte aan".

Doğan Hızlan, Hurriyet.

 Na hun succesvolle eerste CD, neemt het AYUR trio de luisteraar op de tweede CD mee op een muzikale reis die begint in de prachtige omgeving van het meer van Thun in Zwitserland waar Brahms zijn piano trio opus 101 componeerde om via het Buenos Aires van Piazzolla's "Vier Jaargetijden", de "Space Jump" van 39km hoogte van Fazil Say mee te maken, om te eindigen met de mooie volksmelodieën "Gelino" & "Sari Gelin" gearrangeerd door Gökçe Altay voor het AYUR trio.

Onze speciale dank gaat uit naar de sponsor van deze CD, de GarantiBank International.

Adelina en Paul bespelen heel bijzondere instrumenten, respectievelijk een Pietro Guarneri, ex Joachim viool, in bruikleen van dhr. L. Lykles en een Lorenzo Guadagnini, ex Loevensohn cello.

We nodigen u uit om de AYUR's te volgen op hun website www.ayurtrio.com of hun Facebookpagina.

Bezetting van het ensemble:


 • Viool - Adeline Hasani

  Adelina Hasani begon met vioollessen op vierjarige leeftijd, werd twee jaar later ingeschreven aan het Conservatorium van Durrës (haar geboortestad in Albanië ) en later voortgezet in Tirana.
  Na haar afstuderen in 1992 reageerde ze op een uitnodiging van Piero Farulli om haar studie voort te zetten aan de Fiesole Music Academy in Florence. Hier nam zij deel aan masterclasses bij wereldbekende violisten zoals Ilya Grubert, Tibor Varga en Zakhar Bron.
  Adelina behaalde eerste prijzen op verschillende internationale wedstrijden zoals G. Astarita, Citta di Tortona, Postachini, enz.
  Sinds 2002 is zij concertmeester van Het Brabants Orkest. Als soliste trad Adelina met groot succes op met diverse orkesten zoals TOB Orkest van Tirana, Marchigiana Symfonie Orkest en Het Brabants Orkest met dirigenten als Marc Soustrot, John Nelsson, Ermir Krantja enz.
  Haar optredens hebben opmerkingen van critici uitgelokt als "... speelde Brahms concerto precies zoals het zou moeten zijn ... met kreten uit het hart", "een fascinerende Sheherazade", "bracht de muziek van Mozart tot leven ... het transformeren van de talrijke aantekeningen in een samenhangend geheel, met glanzende en stralende toon", "... virtuositeit op haar hoogtepunt, men kan alleen maar kijken en luisteren met enorme bewondering" om er maar een paar te noemen .
  Adelina speelt op een zeer bijzondere viool, een Pietro Guarneri, ex Joachim.
  Adeline Hasani
 • Cello - Paul Uyterlinde

  Paul Uyterlinde begon op 12-jarige leeftijd met cellolessen bij Martin Zagwijn in Middelburg. Vervolgens studeerde hij bij Jean Decroos aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en nam deel aan masterclasses van Maurice Gendron, Heinrich Schiff, Mstislav Rostropovich en Boris Pergamenschikov.
  Sinds 1991 is Paul Uyterlinde solocellist bij Het Brabants Orkest.
  Met diverse orkesten speelde hij als solist de Concerti voor cello van Schumann, Elgar, Lalo, Dvorak Saint-Saëns en Haydn, alsmede het Dubbelconcert van Brahms, onder leiding van dirigenten als Eri Klas, Libor Pesek, Lucas Vis. Jacques Mercier, Michel Tabachnik, Moshe Atzmon en Marc Soustrot.
  Met het Ayur Trio, bestaande uit Adelina Hasani, Hülya Keser en Paul Uyterlinde, staan verschillende concerten gepland in Nederland en het buitenland.
  Paul is hoofdvak docent aan het conservatorium in Tilburg en geeft regelmatig masterclasses bij andere muziekacademies zoals die van Brno, Lodz, Biel, Gent en Warschau.
  Hij speelt op een zeldzame cello gebouwd in 1742 door Lorenzo Guadagnini.
  Paul Uyterlinde
 • Piano - Hülya Keser

  Hülya Keser begon haar muzikale opleiding op zesjarige leeftijd in Russe (Bulgarije).
  Van 1989-1990 studeerde zij aan het Mimar Sinan Conservatorium te Istanbul en in de periode tussen 1990-1997 vervolgde ze haar opleiding aan de Faculteit Muziek en Podiumkunsten van de Bilkent Universiteit te Ankara.
  Hülya won de eerste prijs op het Sofia Pianoconcours, de derde prijs van de Svetoslav Obretenov Piano Competition en speelde in 1992 op het UNICEF Festival te ‘s-Gravenhage, Nederland. Ze heeft ook deelgenomen aan masterclasses van o.a. Hüseyin Sermet, Hans-Peter en Volker Stenzl.
  In 1997 vervolgde ze haar piano opleiding aan het Rotterdams Conservatorium bij Aquilles Delle-Vigne ondersteund door het Turks Ministerie van Cultuur en Dr Nejat F. Eczacıbaşı van de Stichting Music Scholarship. In hetzelfde jaar won ze als piano duo samen met haar zus Sevinç Keser de eerste prijs van de "De Doelen" Music Competition te Rotterdam. Ze studeerde af als Uitvoerend Musicus in Pianoforte in december 2001.
  Tussen 2002-2004, verdiepte Hülya Keser haar muzikale vaardigheden aan het Brabants Conservatorium bij Jan Gruithuyzen en studeerde “cum laude” af.
  Sinds 2004 geeft zij les aan het Brabants Conservatorium.
  Hülya Keser geeft masterclasses en treedt op als solist, piano duo, kamermusicus en met het in 2011 gevormde Ayur trio, met Adelina Hasani en Paul Uyterlinde, wereldwijd.
  Hülya Keser