Concertino Internazionalle

"Concertino Internazionalle" - een flexibel kamermuziekensemble van acht leden met de mogelijkheid om uit te breiden met meer musici voor grotere projecten.
Het ensemble gaf zijn eerste concert op 5 juni 2013 in de Sint Petri Kerk in Malmö, Zweden, met het programma "Waar het verleden en heden elkaar ontmoeten". Deze datum beschouwen we als "de geboortedag" van de groep .
Het repertoire van het ensemble omvat daarnaast andere programma's met meer lichte, populaire muziek: concert "miniaturen", muziek uit opera's, balletten, films, musicals, folk- melodieën en liederen, welke we een "Caféconcert" noemen.

Het ensemble kan uitvoeringen verzorgen in verschillende samenstellingen - als trio, kwartet, kwintet, sextet en met de hele groep. Naast onze eigen concerten zijn wij ook beschikbaar om te spelen op conferenties, vergaderingen, en openbare gelegenheden in heel Europa en de rest van de wereld.

Bezetting van het ensemble:


 • Viool - Svetlana Orlova

  Svetlana Orlova werd geboren in Moskou. Ze voltooide haar muzikale opleiding, met inbegrip van een postdoctorale opleiding, aan het Staatsconservatorium in Moskou bij professor Belenky.
  In de jaren daarna werkte ze als soliste met de "Moscow Philharmonic Concert Organisatie" en “Moskou Philharmonics" en als eerste violiste in kamermuziekensemble "Concertino".
  De jonge violiste werd regelmatig uitgenodigd om te spelen voor de Russische radio en televisie. Ze werkte samen met de "Unie van Sovjet componisten" en bracht vaak premières van nieuwe composities.
  Ze nam deel aan muziekfestivals en competities in Rusland en in het buitenland, waarbij ze prijzen won op de International Violin Competition in Belgrado en Herbert von Karajan Stichting International Contest in Berlijn.
  In 1993 werd Svetlana Orlova aangesteld als eerste violiste in het strijkkwartet in Tromsø en verhuisde naar Noorwegen. Ze combineerde haar werk in het kwartet met het aanvoeren van verschillende kamermuziekensembles en het werken als solist en als concertmeester bij orkesten.
  Van 2006 tot 2012 was ze werkzaam als concertmeester en soliste in Det Ny Teater (Kopenhagen, Denemarken). De musical "Chicago", met Svetlana als soliste op het podium, ontving de "Reumert" prijs in Denemarken .
  Tegenwoordig woont Svetlana in Malmö waar zij als freelancer werkzaam is.
  Svetlana Orlova
 • Altviool - Dinu Serfezi

  Dinu Serfezi, is geboren en getogen in Roemenië. Na zijn studies bij Gaspar Markos aan de "George Enescu" Academy of Music, werkte hij van 1985 tot 1990 als aanvoerder bij het Symfonie Orkest "Marea Neagra" in Constanza (Roemenië).
  Dinu werd in deze periode ook vaak uitgenodigd om te spelen als solist en kamermusicus.
  In 1990 verhuisde hij naar Zweden en werd lid van het Malmö Opera Orchestra en vervolgens in 1998 naar Denemarken waar hij lid werd van het Deense Radio Entertainment Orkest.
  Na een paar jaar keerde hij terug naar Zweden en is werkzaam in het Malmö Symphony Orchestra. Dinu heeft inmiddels een gevestigde naam als solist en kamermusicus, zowel in Zweden als internationaal.
  Dinu Serfezi
 • Cello - Viktor Kozodov

  Viktor Kozodov, geboren en getogen in Moskou, begon zijn muzikale opleiding in 1961 aan de centrale muziekschool (verbonden aan het Conservatorium van Moskou) bij professor Stefan Kalianov (assistent van Rostropovitsj). Van 1972 tot 1977 studeerde hij aan het Staatsconservatorium te Moskou.
  Nog tijdens zijn studie behaalde hij in 1970 een prijs op de International Youth Competition "Concertino-Praag".
  Sinds 1977 is Viktor lid van kamermuziekensemble Concertino (Moskou) en daarnaast sinds 1999 aanvoerder cello in het orkest van de Helicon-Opera (onder leiding van Dmitri Bertman).
  Viktor maakte vele concertreizen door Europese, Aziatische, Amerikaanse en Afrikaanse landen.
  Gedurende de afgelopen jaren werkte hij mee aan meer dan 20 cd opnames.
  Hij maakte talrijke instrumentaties voor verschillende kamerformaties.
  In 2002 werd hij geëerd met de onderscheiding "Verdienstelijk Kunstenaar van Rusland".
  Viktor Kozodov
 • Cello - Simon Bång

  Simon Bång, geboren in Stockholm, begon zijn muzikale opleiding op vierjarige leeftijd en op zesjarige leeftijd kreeg hij celloles aan de muziekschool Lilla Akademien. Op zeventienjarige leeftijd begon hij zijn studie aan het conservatorium in Malmö bij Mats Rondin en Hege Waldeland. Daarnaast kreeg hij les van docenten als Erling Blöndal Bengtsson, Mats Lidström, JianWang en Tuls Mørk.
  Hij treedt vaak op als kamermusicus en als solist. In 2012 maakte hij als solist een tournee door China in Brahms dubbelconcert samen met violiste Emilia Wisniewska met concerten in Shanghai, Souzhou, Hangzhou, Tianjin en Beijing.
  Hij nam deel aan festivals zoals het Connect Festival, Integra Festival in Kopenhagen en het Deens-Zweedse festival Music Around.
  Als componist schreef hij werken voor cello, orkest, kamermuziek, elektronische muziek en filmmuziek.
  Als dirigent is Simon gevraagd om deel te nemen aan prestigieuze masterclasses in Londen en Parijs en in Lund aan de internationale kooracademie. Zijn docenten zijn onder andere Neil Thomson, Gustaf Sjökvist, Patrik Andersson en John Farrer.
  Met ensembles als Musica Vitae, Malmö Sinfonietta en DR VokalEnsemblet heeft hij concerten uitgevoerd.
  Simon Bång
 • Contrabas - Krzystzof Panus

  Krzysztof Panus, geboren in Elblag (Polen), studeerde af aan de Muziekacademie in Gdansk bij Professor Adam Chamera. Tijdens zijn studie was hij solo bassist in het Pools Chamber Philharmonic Orchestra onder leiding van Wojciech Rajski en werd zijn passie voor kamermuziek ontwikkeld.
  In die tijd speelde hij niet alleen concerten over de hele wereld , maar kreeg ook de kans om vooraanstaande persoonlijkheden uit de muziekwereld te ontmoeten. Mscyslaw Rostropowicz, Misza Majski, Paul Badura -Skoda en Christof Eschenbach maakten een enorme indruk op Krzysztof en hadden een belangrijke invloed op zijn ontwikkeling als musicus.
  Na zijn baan als bassist in The Iceland Symphony Orchestra in Reykjavík, bracht zijn intensieve zoektocht naar intellectuele en artistieke ontwikkeling hem naar de hoofdstad van Zweden, waar hij werd aangesteld in The Royal Stockholm Philharmonic Orchestra. Ten slotte werden zijn inspanningen bekroond met een aanstellling als solo bassist in The Malmö Symphony Orchestra. Tegelijkertijd werkte hij samen, zowel als solist als als kamermusicus, met de grootste muzikanten uit Scandinavië. Hij is tevens een gewaardeerde gast bij de grote , prominente orkesten van de regio.
  Krzystzof Panus
 • Piano - Dmitri Klimov

  Dmitri, geboren in Moskou, begon zijn muzikale studies op zevenjarige leeftijd en behaalde zijn diploma met verdienste in 1979 aan het Tsjaikovski Conservatorium te Moskou bij Maestro Pavel Messner.
  Van 1980 tot 2010 was hij lid van de Moskou Concert Philharmonic Organisatie, als solist en kamermusicus.
  Hij speelde op de belangrijkste locaties in de voormalige Sovjet-Unie en werkte samen met musici als Natalia Tiuleneva, Igor Zhukov, Igor Frolov, Mikhail Kugel, Irina Plotnikova, Vadim Sacharov, Alexander Melnikov, Irina Lozben en Natalia Savinova.
  Vanaf 1989 toerde hij door Europa en in de jaren 1992-1995 speelde hij op het Edinburgh Festival.
  Hij maakte opnamen voor radio en TV in Rusland, Nederland, voor de BBC en anderen.
  Hij heeft vijf cd’s uitgebracht in Nederland en Rusland met werken voor piano solo en kamermuziek.
  Naast zijn loopbaan als musicus, heeft hij zich gewijd aan de studie van de psychologie van de muziek en de geschiedenis van de kunst van interpretatie en houdt vele lezingen voor verschillende muziekverenigingen in Rusland en in het buitenland.
  In 1996 behaalde hij zijn tweede graads diploma in de psychologie en begon, tevens als pianodocent, les te geven aan het Muziekcollege van het Conservatorium te Moskou.
  Sinds 2005 Dmitri woont in Denemarken, waar hij tegelijkertijd werkt aan de ontwikkeling van zijn activiteiten in Rusland en het buitenland.
  Dmitri Klimov
 • Bariton - Jonas Samuelsson

  Geboren in Göteborg, Zweden, begon Jonas Samuelsson zijn muzikale studies aan de Ljungskile Muziekschool en vervolgens bij de Opera Studio, Göteborg Opera House en aan de Royal Academy of Music, Stockholm. Tegelijkertijd studeerde hij sociologie en psychologie aan de Västerås University en studeerde af in 1998. Vervolgens heeft Jonas een plaats verworven aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen.
  Hij volgde masterclasses bij onder meer Christa Ludwig, Gabriel Baquier, Sarah Walker, Yvonne Minton, Malcolm Martineu, Roger Vignoles, Graham Johnson en Iain Burnside.
  Hij vertolkte reeds vele rollen zoals in Don Pasquale (Malatesta), Falstaff, in de Falla's opera El Retablo de Maese Pedro (Don Quichot), Les Miserables (Babet), als ook Mozart aria’s en de Mis in G van Schubert.
  Voor de "Beste Lied Prestaties", werd Jonas bekroond met de Anne Wyburd Prize en in Zweden ontving hij de Cultuurprijs van de Byggnad 's. Hij was ook prijswinnaar van de Vera Rosza Schubert Competition, evenals van het St. John's Vocalisten Concours .
  Jonas Samuelsson
 • Fluit - Jörgen Tånnander

  Jörgen Tånnander werd geboren in Malmö en studeerde aan het muziekcollege van de stad. Hij studeerde bij Alain Marion en Raymond Guiot in Parijs en ontving verschillende beurzen, waaronder een prestigieuze beurs van de Franse regering.
  Jörgen werkte mee aan uitvoeringen voor TV en radio en met diverse orkesten en kamermuziekensembles. Hij geeft concerten als solist, zowel in Zweden als in het buitenland, en heeft een aantal CD’s opgenomen.
  Jörgen is tevens docent aan het muziekcollege in Malmö.
  Jörgen Tånnander

Documenten