Dana Zemtsov en Patricia de la Vega

Bezetting van het ensemble:


 • Altviool - Dana Zemtsov

  Dana Zemtsov, winnares van diverse concoursen, is een van de meest veelbelovende altviolisten van haar generatie,
  Hoogtepunten in het seizoen 2012-2013 omvatten optredens in het Concertgebouw Amsterdam, kamermuziek met Janine Jansen en Martin Frost tijdens het Kamermuziek Festival Utrecht en een recital in de Carnegie Hall New York.
  Dana tekende een exclusief contract met Channel Classics Records voor 3 opnamen te verschijnen in 2014, 2015 en 2016.
  Dana is eerste prijswinnaar van de volgende competities: European Competition for Strings (Luxemburg), “Citta di Barletta” (Italie), Beethoven Competition in Krems (Oostenrijk), Trübger (Hamburg, Duitsland), Princess Christina, Dutch Young Music Talent Foundation (Nederland), Maderia (Portugal) and IBLA (Sicilie, Italie). In 2010 won Dana de ''Evening of the Young Musician" van de Nederlandse TV en werd daarmee "Young Musician of the Year" die Nederland representeerde tijdens de Eurovision Young Musicians Competition in Wenen.
  Dana verschijnt als soliste en als kamermusicus regelmatig op de grote podia in binnen- en buitenland. Als kamermusicus trad ze reeds op met onder andere Janine Jansen, Martin Frost, Liza Ferschtman en Jean-Claude van den Eynden.
  Dana maakte een tournee door Denemarken en Peru met Lestari Scholtes (piano), en in 2008 een grote tournee door Nederland met laureaten van het Prinses Christina Concours en 4 uitstekende Japanse musici. In 2010 nam Dana deel aan de Stars of Tomorrow tour in Duitsland, samen met de meest veelbelovende jonge talenten van Europa.
  Dana Zemtsov werd in 1992 geboren in Mexico City. Op vijfjarige leeftijd kreeg ze haar eerste muzieklessen van haar oma en haar ouders, de altviolisten Mikhail Zemtsov and Julia Dinerstein. Sinds 2012 studeert ze bij de beroemde altist Michael Kugel.
  Dana Zemtsov
 • Piano - Patricia de la Vega

  Patricia de la Vega is één van de meest vooraanstaande Spaanse pianisten van haar generatie. Op 7-jarige leeftijd begon zij haar pianostudie bij Manuel Carra aan het Koninklijk Conservatorium in de hoofdstad waar zij de hoogst denkbare resultaten en onderscheidingen behaalde. Driemaal werd zij uitverkozen om haar land te vertegenwoordigen op het Internationale Steinway Festival in Berlijn, Hamburg en Madrid. Zij vervolgde haar studie in Fiesole bij Maria Tipo en in Amsterdam bij Jan Wijn.
  De samenwerking met grote meesters als Gyorgy Sebok, Karl-Heinz Kammerling, Maria-JoaoPires, Lazar Berman, Hans Graf en Gyorgy Sándor vervolmaakte haar spel.
  Talloze eerste prijzen op nationale en internationale concoursen getuigen van de grote waardering en erkenning van haar bijzondere muzikale talent.
  Optredens van Patricia de la Vega in belangrijke Europese muziekcentra als het Auditorio Nacional Madrid, Musikhalle Hamburg, Philharmonie Berlin, Concertgebouw Amsterdam, DeDoelen Rotterdam en Gulbenkian Lissabon worden door pers en publiek geroemd om haar warme, originele persoonlijkheid, gevat in integere, gewetensvolle en diep doorleefde interpretaties.
  Als soliste trad zij op met o.m. het Orquesta Sinfónica de Sevilla, Orquesta de la Radio Televisión Española, Orquesta Andrés Segovia, Il Palpiti Chamber Orchestra, Camerata Catania, Het Zeeuws Orkest onder dirigenten als Vjekoslav Sujej, Pedro Halffter, Jussi Jaatinen, Joan Berkhemer, Edward Schmieder en Adrian Leaper (o.a. Mendelssohn nr.1, Chopin nr.1, Beethoven nr.4, Dohnányi). In 2009 gaf zij de première van het pianoconcert van haar leraar Manuel Carra.
  Naast haar solistische activiteiten is zij een zeer toegewijd kamermuziekpartner en treedt zij veelvuldig op met vooraanstaande musici als Christiaan Bor, Daniel Rowland, Joan Berkhemer en Godfried Hoogeveen in onder meer Nederland, Duitsland, Spanje, Portugal, Italië, Zwitserland en Roemenie.
  Patricia de la Vega