Ensemble Alcor

Alcor werd in 2008 opgericht door drie Europese musici van het hoogste niveau met een zeer rijke ervaring als solist en als uitvoerder van kamermuziek. Allen zijn afkomstig van de Russische school en delen hun passie voor kamermuziek door hun ervaringen te combineren en uit te wisselen, met als doel kamermuziek in al haar veschillende domeinen te bevorderen.

Met een fundamenteel strijktrio als basis nodigt Alcor regelmatig musici uit om andere kamermuziekformaties te vormen.

Alcor heeft reeds vele malen opgetreden in het Palais des Beaux-Arts in Brussel en in andere Belgische steden. Ook ontvingen de musici een warm onthaal van het publiek in Parijs, Lille, Cambrai en Aix la Chapelle.

De programma’s  van Alcor wekken altijd veel interesse bij het publiek door de diversiteit en thematische samenstelling.

Het repertoire van het ensemble is breed en gevarieerd; van Barok- tot hedendaagse componistsen.

Bezetting van het ensemble:


 • Eerste viool - Alexeï Moshkov

  Alexeï Moshkov, geboren in Tashkent, werd reeds tijdens zijn studie aan de muziekschool derde prijswinnaar van de Nationale Strijkers Competitie (1984) en winnaar van de speciale prijs van de All-Union Viool Competitie (1985).
  Als concertmeester van het Orkest van het Tsjaikovski Conservatorium concerteerde hij in alle grote steden van de voormalige Sovjet-Unie en onderneemt concertreizen door Europa en de Verenigde Staten.
  In 1992 wordt Alexeï gevraagd als concertmeester van het ensemble “De Solisten van Moskou”, waarmee hij optreedt in heel Europa, Australië, Nieuw-Zeeland, Mexico en Japan.
  Als kamermusicus werkte Alexeï samen met de grootste vertolkers als Richter, Bashmet, Gutman, Tretyakov, Portal en vele anderen. Talrijke orkesten nodigen hem uit voor solistische optredens, waarmee hij de belangrijkste celloconcerten in de pure Russische traditie uitvoert.
  Na zijn aanstelling als concertmeester bij het Nationaal Orkest van België in 1998 vestigde Alexeï Moshkov zich in België.
  Alexeï Moshkov
 • Tweede viool - Sylvia Huang

  Sylvia Huang begon al op zeer jonge leeftijd met viool spelen en studeerde aan de Muziekacademie van de stad Brussel.
  Na in februari 2004 laureaat te zijn geworden van de nationale Muziekwedstrijd Breughel, won zij in november 2004 de eerste prijs van de 40ste nationale muziekwedstrijd Belfius Classics. In april 2008 won zij de eerste prijs van de nationale "Lions Musical Competition".
  Zij treedt regelmatig op in Wallonië en Vlaanderen. Zij speelde onder andere als soliste in de Koninklijke Muntschouwburg te Brussel alsook in het Paleis voor de Schone Kunsten te Brussel.
  Sinds september 2012 speelt ze in het Nationaal Orkest van België.
  Sylvia Huang
 • Altviool - Dmitri Ryabinin

  Dmitri Ryabinin, geboren in Irkutsk, studeerde in Moskou aan de muziekschool en vervolgens vanaf 1991 aan het Tsjaikovski Conservatorium bij Yuri Bashmet.
  Sinds 1994 is hij als solo-altist verbonden aan het Nationaal Orkest van België.
  Dmitri nam deel aan talloze kamermuziekprojecten met bekende musici uit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. Regelmatig treedt hij als lid op in de kamermuziekserie in het Palais des Beaux-Arts in Brussel.
  Regelmatig heeft Dmitri masterclasses gegeven tijdens zomerfestivals in België, Frankrijk en Nederland, waaronder het Pieter de Groot Festival in Groningen.
  Dmitri Ryabinin
 • Cello - Taras Zanchak

  Taras Zanchak, geboren in Lviv (Oekraine), werd reeds tijdens zijn studie aan het Kruchelnitzka Muziekcollege derde prijswinnaar van de All Unions Cello Competitie in Krasnodar.
  Vervolgens studeerde hij van 1989 tot 1996 bij Maria Tchaikovskaja aan het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou. Tijdens zijn studie speelde hij in het conservatoriumorkest onder leiding van dirigenten als Sir Georg Szolti en Gennady Rozdestvensky.
  Vanaf 1993 was Taras solo cellist in het ‘Moscowia’ Kamerorkest gedirigeerd door Eduard Gratch en maakte hij deel uit van ‘The Young Russia’ jeugd staatsorkest onder leiding van Mark Gorenstein.
  Vervolgens studeerde hij aan het Hanns Eisler Conservatorium in Berlijn bij Gerhard Herwig, nam deel aan masterclasses van Ludwig Quandt, solo cellist van de Berliner Philharmoniker, en speelde als remplaçant bij de Komische Oper in Berlijn.
  Van 1994 tot 2002 was hij lid van de Philharmonie der Nationen gedirigeerd door oprichter Justus Franz, waarmee hij tournees maakte door Europa, Israël, USA, China, Hong-Kong, Singapore, Maleisië en Libanon.
  Van 2002 tot 2006 was Taras lid van het Rhine Philharmonic Orchestra in Koblenz.
  Sinds 2007 is hij verbonden aan het Nationaal Orkest van België in Brussel en speelt hij kamermuziek tijdens vele concerten in het Palais des Beaux-Arts in Brussel en de Grande Salle de la Maison de la Culture du Japon in Parijs.
  Taras Zanchak

Documenten