Ensemble Sobranie

De leden van het Sobranie Ensemble kennen elkaar al vele jaren en spelen frequent samen in diverse projecten en samenstellingen van trio tot octet.

Ieder lid heeft reeds een naam opgebouwd in de muziekwereld, zowel als lid van een orkest als met solistische optredens.

Het ensemble, met een breed kamermuziekrepertoire, is ontstaan op initiatief van Vadim Tsibulevsky, concertmeester van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Alle leden van het ensemble zijn ervan overtuigd dat het maken van kamermuziek de meest creatieve vorm is door het samensmelten van muzikale ideeën en expressie.

Momenteel is het ensemble bezig met de voor bereidingen voor het seizoen 2014/2015 met concerten in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Israël en Rusland.

Voor bepaalde projecten is het mogelijk het ensemble uit te breiden met blazers en slagwerk.

Bezetting van het ensemble:


 • Eerste viool - Vadim Tsibulevski

  Vadim Tsibulevski is een van de weinige veelzijdige violisten die succesvol solo- en kamermuziekoptredens kan combineren met het spelen in toonaangevende orkesten.
  Hij treedt als solist op in Europa, Israël en Rusland, neemt deel aan festivals als het Festival Massenet (Saint-Etienne, Frankrijk), Festival Pablo Casals (San Salvador, Spanje) en het Festival Les Nuits Musicales Sainte Victoire (Frankrijk).
  Na zijn studie aan het Staatsconservatorium van Moskou bij Sergey Kravchenko (assistent van de legendarische violist Leonid Kogan) emigreert Vadim, op zoek naar nieuwe perspectieven, naar Israël waar hij lid wordt van het Israelisch Kamerorkest onder leiding van Shlomo Mintz. Ondertussen zet hij zijn studies voort aan de Rubin’s Academy of Music in Tel-Aviv bij Yair Kless.
  In 1996 accepteerde Vadim de positie van concertmeester in het Belgische kamerorkest
  ‘I Fiamminghi’, hetgeen hem de mogelijkheid gaf een Europese carrière op te starten.
  Inmiddels is Vadim aangesteld als 1e concertmeester in het Nederlands Philharmonisch Orkest in Amsterdam en speelt hij als gast-concertmeester met onder andere het Brussels Philharmonic, Symphonieorkest van de Munt, Residentie Orkest, de Koninklijke Vlaamse Filharmonie en Bergen Filharmoniske Orkester.
  Vadim Tsibulevski
 • Tweede viool - Alissa Vaitsner

  Geboren in Lvov, begon Alissa Vaitsner op vijfjarige leeftijd haar vioolstudie bij haar vader en werd twee jaar later toegelaten tot de speciale muziekschool voor buitengewoon begaafde kinderen. Op 13-jarige leeftijd gaf zij reeds solo recitals en maakte haar debuut als soliste met het Lvov Symphony Orchestra.
  In 1989 werd Alissa aangenomen op het conservatorium van Moskou, waar ze studeerde bij professor Shikhmurzaeva. Tijdens haar studie trad zij veelvuldig op in belangrijke concertzalen, waaronder de Grote Zaal van het Conservatorium van Moskou. Zij vervolgde haar studies bij Mark Lubotsky aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en aan het conservatorium in Lyon.
  Ze nam deel aan diverse internationale vioolwedstrijden en won diverse prijzen, waaronder de tweede prijs op het Chamber Music Competition in Gubbio en de eerste prijs op de internationale Viool Competitie "Andrea Postacchini" in Fermo, Italië.
  Sinds 1993 woont Alissa in Brussel, waar ze als eerste violiste lid is van het Brussels Philharmonic Orchestra.
  Als kamermusicus wordt Alissa vaak uitgenodigd op te treden op grote internationale muziekfestivals en werkte samen met musici als Bruno Giuranna, Roland Pidoux, Alexander Kniazev, Alain Meunier , Mario Brunello, Yuri Bashmet, Pascal Moragues en Sergei Edelmann.
  Alissa vormt vormt samen met haar man, pianist Sergei Edelmann, een duo. Hun optredens in Tokyo en in heel Japan, evenals in het Kremlin in Moskou ontvingen veel enthousiaste kritieken.
  Van 2004-2007 was Alissa gastdocente, alsmede soliste en orkestcoach aan de Musashino Music Academy in Tokyo, Japan.
  Alissa Vaitsner
 • Altviool - Nathan Braude

  De jonge Belgische Nathan Braude ontwikkelt zich snel tot een van de meest veelbelovende altviolisten van zijn generatie. Hij trad reeds op in de meest prestigieuze concertzalen als de Wigmore Hall in Londen, Théâtre de la Ville in Parijs, Concertgebouw Amsterdam en het Palais des Beaux-Arts in Brussel.
  Als 20 jarige won hij de tweede prijs van de 11e Internationale Brahms Competitie in Oostenrijk, werd aangesteld als solo altist bij het Limburgs Symfonie Orkest in Maastricht om vervolgens te worden aangesteld als solo altist bij het Brussels Philharmonisch Orkest.
  Hij trad als solist op met orkesten als het Brussels Philharmonisch Orkest, Symfonieorkest van Vlaanderen, Limburgs Symfonie Orkest en Solistes Européens Luxembourg.
  Nathan nam deel aan diverse festivals waaronder Progretto Martha Aregerich in Lugano, het Ravinia Festival in Chicago, Festival de Radio France in Montpellier en Festival Juventus, waar hij genomineerd werd voor de Lauréat Juventus in 2008.
  Hij speelde kamermuziek met artiesten en ensembles als Ilya Gringolts, Finghin Collins, Barry Douglas, Polia Leschenko, Natalie Clein, Aleksander Sitkovetsky, het Amati Ensemble en European Camerata.
  Zijn debuutopname voor het Fuga Libera Label in september 2011 met de completen werken voor altviool van de Belgische componist Joseph Jongen ontving lovende kritieken.
  Nathan Braude
 • Cello - David Cohen

  David Cohen is een van de meest succesvolle jonge cellisten van Europa en ongetwijfeld een van de meest charismatische cellisten van de wereld.
  Geboren in Tournai (België), maakte David op negenjarige leeftijd zijn solo debuut bij het Nationaal Orkest van België.
  Als afgestudeerde van de Yehudi Menuhin School en de Guildhall School of Music & Drama won David, dankzij een beurs van het Menuhin Fonds, meer dan 25 prijzen op internationale cello competities.
  Als solist trad hij op met toonaangevende orkesten onder leiding van de meest vooraanstaande dirigenten.
  David is een gepassioneerd kamermusicus en wordt regelmatig uitgenodigd voor internationale cello- en kamermuziekfestivals.
  David is artistiek directeur van het Melchior Ensemble; huisensemble van het Peter House in Cambridge.
  David Cohen
 • Piano - Sergei Edelmann

  Geboren in Lvov (Oekraine), kreeg Sergei vanaf 5-jarige leeftijd les van zijn vader Alexander Edelmann, zelf een bekend pianist en pedagoog.
  Na zijn emigratie naar de Verenigde Staten in 1979 maakte hij al snel naam als pianist zowel in de concertzaal als in de opnamestudio.
  Sergei trad als solist op met toonaangevende orkesten en dirigenten en werkte als kamermusicus samen met ondermeer pianiste Lilya Zilberstein, violisten Philip Hirschhorn en Victor Tretyakov, altviolist Yuri Bashmet, cellisten Mario Brunello en Tatiana Vasilieva, klarinettisten Michel Portel en Pascal Moragues.
  Sergei was prijswinnaar op onder andere het Koningin Elisabeth Concours en van de prestigieuze 92nd Street YM-YWHA’s Shura Cherkassky Recital Award.
  Naast zijn concertactiviteiten besteedt hij veel tijd aan het geven van pianolessen aan onder andere de pianofaculteit van de New York University, als gastdocent aan de Musashino Music Academy in Tokyo. In 2010 kreeg hij de titel van ereprofessor aan de Lvov Muziekacademie.
  Sergei Edelmann
 • Harp - Yana Tsibulevskaya

  Yana Tsibulevskaya begon op vierjarige leeftijd met piano spelen en studeerde vanaf haar zevende aan de Tbilisi Special School of Music. Een jaar later koos ze voor de harp en al snel werd het duidelijk dat de harp haar instrument voor het leven zou zijn.
  In 1983 werd ze bekroond met de eerste prijs op een regionaal Festival in Tbilisi (Georgië) en in 1985 won ze een eerste prijs op het regionale Trans-Kaukasische Festival in Bakoe (Azerbeidzjan) .
  In datzelfde jaar verhuisde Yana naar Moskou om aan het Tsjaikovski Conservatorium te gaan studeren bij de legendarische harpiste Vera Dulova. In de volgende vijf jaar maakte zij concertreizen door de gehele USSR als harpiste in het symfonieorkest van het conservatorium.
  In 1990 verhuisde Yana naar Israël, waar ze werd uitgenodigd om met het Israel National Opera Orchestra op te treden. Als freelancer werkte ze samen met het Israel Chamber Orchestra, Jerusalem Symphony Orchestra, Camerata Jeruzalem en anderen.
  Tegelijkertijd was zij actief als soliste en kamermusicus in heel Israël .
  Sinds 1997 woont ze in Antwerpen, België en is regelmatig als harpiste te gast bij I Fiamminghi , het Gulbenkian Orchestra (Lissabon) en bij het Nederlands Philharmonisch Orkest (Amsterdam)
  Yana werkte samen met dirigenten als Valery Gergiev, Zubin Metha, Daniel Oren, Garry Bertini, Yakov Kreizberg, Carlo Rizzi, Mark Albrecht, Hartmut Haenchen, Paolo Carignani en Rudolf Werthen. Ook treedt ze vaak op als soliste en als lid van diverse kamermuziekensembles.
  Yana Tsibulevskaya

Documenten