Gilmore Trio

Bezetting van het ensemble:


 • Viool - Benjamin Marquise Gilmore

  Benjamin Marquise Gilmore studeerde bij Natalia Boyarskaya aan de Yehudi Menuhin School en vanaf 2001 tot 2010 aan het Conservatorium te Wenen bij Pavel Yernikov en Julian Rachlin.
  Daarnaast studeerde hij kamermuziek bij Aredis Kouyoumdjan en Peter Schuhmayer en Johannes Meissl van het Artis Quartet.
  Hij trad als solist en kamermusicus op over de hele wereld op de grote podia en festivals, waaronder het Amsterdamse Concertgebouw, de Wigmore Hall in Londen, de Brahms Saal in Wenen en op festivals als Kuhmo, Dubrovnik en Utrecht, met diverse grote ensembles en artiesten zoals zijn grootvader dirigent Lev Markiz.
  Zijn levendige interesse in hedendaagse muziek resulteerde onder andere in een samenwerking met componisten als Gavin Bryars, Bernhard Lang, Frank Denyer en bij diverse gelegenheden met Giya Kancheli.
  In 2013 won Benjamin de eerste prijs en een prijs voor de beste interpretatie van een werk Guus Jansen op het Oskar Back vioolconcours in Amsterdam. Voorafgaand daaraan won hij de derde prijs op het Mirecourt international concours, de tweede prijs van het Brahms concours in Pörtschach en een tweede prijs en een prijs voor zijn Bach interpretatie op het Yampolsky concours in Moskou.
  Sinds 2011 is hij lid van het Europees Kamerorkest waarmee hij onder andere recent nog optrad op het Styriarte Festival in Graz.
  Benjamin Marquise Gilmore
 • Cello - Jérôme Fruchart

  Jérôme Fruchart begon zijn cellostudie bij Marcel Bardon en vervolgens van 1999 tot 2003 aan het conservatorium te Parijs bij Jean-Marie Gamard en Jean Mouillère.
  Nog tijdens deze studie nam hij in Wenen deel aan het Erasmus uitwisselingsprogramma bij Valentin Erben.
  In 2004 vervolgde hij zijn studie aan de Sibelius Academie in Helsinki bij Arto Noras.
  Jérôme Fruchart is sinds 2006 lid van kamerorkest Les Dissonances, speelde in 2007 een seizoen bij het symfonie orkest van Bazel en was van
  2008 tot 2010 tutti cellist bij de Opéra national de Paris.
  Sinds 2011 remplaceert hij regelmatig bij het Europees Kamerorkest.
  Jérôme Fruchart
 • Altviool - Dana Zemtsov

  Dana Zemtsov, winnares van diverse concoursen, is een van de meest veelbelovende altviolisten van haar generatie,
  Hoogtepunten in het seizoen 2012-2013 omvatten optredens in het Concertgebouw Amsterdam, kamermuziek met Janine Jansen en Martin Frost tijdens het Kamermuziek Festival Utrecht en een recital in de Carnegie Hall New York.
  Dana tekende een exclusief contract met Channel Classics Records voor 3 opnamen te verschijnen in 2014, 2015 en 2016.
  Dana is eerste prijswinnaar van de volgende competities: European Competition for Strings (Luxemburg), “Citta di Barletta” (Italie), Beethoven Competition in Krems (Oostenrijk), Trübger (Hamburg, Duitsland), Princess Christina, Dutch Young Music Talent Foundation (Nederland), Maderia (Portugal) and IBLA (Sicilie, Italie). In 2010 won Dana de ''Evening of the Young Musician" van de Nederlandse TV en werd daarmee "Young Musician of the Year" die Nederland representeerde tijdens de Eurovision Young Musicians Competition in Wenen.
  Dana verschijnt als soliste en als kamermusicus regelmatig op de grote podia in binnen- en buitenland. Als kamermusicus trad ze reeds op met onder andere Janine Jansen, Martin Frost, Liza Ferschtman en Jean-Claude van den Eynden.
  Dana maakte een tournee door Denemarken en Peru met Lestari Scholtes (piano), en in 2008 een grote tournee door Nederland met laureaten van het Prinses Christina Concours en 4 uitstekende Japanse musici. In 2010 nam Dana deel aan de Stars of Tomorrow tour in Duitsland, samen met de meest veelbelovende jonge talenten van Europa.
  Dana Zemtsov werd in 1992 geboren in Mexico City. Op vijfjarige leeftijd kreeg ze haar eerste muzieklessen van haar oma en haar ouders, de altviolisten Mikhail Zemtsov and Julia Dinerstein. Sinds 2012 studeert ze bij de beroemde altist Michael Kugel
  Dana Zemtsov