Het Sint Petersburg Mannenkoor

Het Sint Petersburg Mannenkoor is in januari 1993 ontstaan met de steun van prominente mensen als Dmitrij Likhachov, Vladimir Spivakov en Maris Yansons.

De 25 professionele zangers,  12 tenoren, 5 baritons, 4 bassen en met name de 4 profondo bassen onder hen, geven het koor een rijk en uniek Russisch geluid.

Het zangboek van het koor bevat veel composities van de beste Russische componisten, waaronder Tsjaikovsky, Rachmaninov, Chesnokov en Arkhangelsky.

Dirigent Vadim Afanasiev werd in 1993 aangesteld als artistiek directeur en chef-dirigent van het Sint Petersburg Mannenkoor.

Hij werkte als chef-dirigent met het Staats Koor van de USSR, was artistiek directeur van het Staats Concert Orkest en dirigent van de Opera Theaters in Sint Petersburg.

Onder Afanasiev werkte het koor aan de restauratie en het voorbestaan van de koortradities van de diakens, ontstaan onder Tsaar Ivan de Verschrikkelijke in de 15e eeuw.

 

Epkon Artist Management wil Alexander Radev (directeur van  Het Sint Petersburg Mannenkoor) hartelijk danken voor de geboden mogelijkheid tot samenwerking in het seizoen 2015/2016 en 2016-2017.

Voor meer informative en vragen kunt U contact met hem opnemen:

 

ALEXANDER   RADEV (Director)