Ketevan Roinishvili en Daniël Kool

Bezetting van het ensemble:


 • Cello - Ketevan Roinishvili

  Ketevan Roinishvili (1987) komt uit een muzikale familie in Tbilisi (Georgië). In 1993 werd zij aangenomen in de pianoklas op het Muziek Gymnasium (een school voor getalenteerde kinderen), maar na drie jaar wisselde zij de piano in voor de cello en kwam in de klas van Professor M. Chostaria. Op 15-jarige leeftijd was Ketevan al solo celliste van het Conservatoriumorkest van Tbilisi o.l.v. Lev Markiz, de in Nederland wonende internationaal bekende Russische dirigent en artistiek leider van dit ensemble. In 2003 studeerde zij Cum Laude af aan het Muziek Gymnasium en werd aangenomen op het Conservatorium van Tbilisi, waar zij tot Augustus 2008 studeerde bij Tamara Gabarashvili. Lev Markiz en de ‘Stichting vrienden van het Conservatorium van Tbilisi’ maakten het mogelijk voor Ketevan om in Nederland te komen studeren. Met hun hulp was het ook mogelijk haar cello aan te schaffen. In juni 2012 sloot Ketevan haar Bachelor examen Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van Dmitri Ferschtman. Vorig jaar studeerde Ketevan aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien bijReinhard Latzko. In 2014 sloot zij haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van Floris Mijnders af met de hoogst mogelijke onderscheiding.
  Ketevan behaalde de eerste prijs in het Nationaal Concours van Georgië (2007) met haar uitvoering van het celloconcert van Edward Elgar en ontving een onderscheiding op het Internationale Dotzauer Cello Concours in Dresden. In 2009 won zij de “Servais” prijs bij het internationale Servais Concours in Gent.
  Ketevan ontving de ‘Radio 4 studiebeurs’ van het Dutch Classical Talent concours in 2013. In het kader van dit concours staat een tournee gepland in Maart 2015 met pianist Daniël Kool.
  Ketevan maakt deel uit van het splinternieuwe “Mirovia Quartet”. Het kwartet is een ensemble waarin jeugd, talent, artistieke visie en een bijzonder internationaal karakter (vier musici, vier geboortelanden) in een uniek en uiterst muzikaal geheel samensmelten. De kwartetleden hebben elkaar gevonden in de ambitie om het prachtige repertoire voor strijkkwartet voor een breed publiek toegankelijk te maken. Het Mirovia kwartet bestaat uit Maria Milstein (viool), Merel Vercammen (viool), Dana Zemtsov (altviool), Ketevan Roinishvili (cello) en is te beluisteren op SoundCloud.
  In 2012 speelde Ketevan het celloconcert van Dvorák met het orkest van het Conservatorium van Amsterdam. Ook werd zij geselecteerd om Tsjaikovsky’s Rococo variaties te spelen met het Turkse Nationaal Jeugdorkest onder leiding van Cem Mansur. Ook nam Ketevan in 2012 deel aan het Oleg Kagan festival waar zij optrad met o.a. Natalia Gutman.
  Ketevan treed regelmatig op in binnen- en buitenland. Zij gaf concerten in Nederland, Frankrijk, Italie, Zwitserland, Duitsland, Rusland, Georgië en België
  Zij volgde masterclasses bij onder andere Anner Bijlsma, Maria Kliegel, Michel Strauss en Jérôme Pernoo.
  Ketevan Roinishvili
 • Piano - Daniël Kool

  Daniël Kool (1986) speelt piano vanaf zijn vijfde en won na vier jaar een regionaal concours. In 1997 werd hij toegelaten tot de afdeling Jong Talent, waar hij studeerde bij Marjes Benoist. Hij sloot zijn Bachelor en Masteropleiding af aan het Conservatorium van Amsterdam, onder leiding van Mila Baslawskaja. Ook volgde hij diverse cursussen in binnen- en buitenland.
  In 2001 behaalde hij als jongste finalist de derde prijs in de finale van het YPF concours en in 2003 de tweede prijs in de finale van het Prinses Christina Concours.
  Daniël is een gerespecteerd en veelgevraagd solist en kamermusicus. Hij maakt deel uit van verschillende ensembles. Hij vormt een duo met sopraan Nora Fisher en met celliste Ketevan Roinishvilli waarmee hij geregeld te horen is. Momenteel is Daniël werkzaam als een van de jongste docenten aan het Conservatorium van Amsterdam.
  Daniël treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. In 2003 maakte hij zijn debuut in Carnegie Hall New York. In 2005 maakte hij een toernee door de VS met een klarinettrio en gaf verschillende concerten in San Fransisco en Los Angeles. In 2008 maakte hij een toernee met zangeres Bernadeta Astari in de Verenigde Arabische Emiraten. In 2014 had hij een tournee met zangeres Nora Fischer in Indonesie. Ook is Daniël al te horen geweest in veel van Nederlands grote zalen, waaronder het Concertgebouw, Vredenburg en de Philipszaal. Ook concerteerde hij meerdere malen als solist met verschillende orkesten.
  Hij heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Mikhail Voskresensky, Jacques Rouvier, Jan Wijn, John Perry, Naum Grubert, Andrew Ball, Pascal Devoyon, Franco Scala, en bij Malcom Bilson (forte Piano).
  Daniël Kool