Maria Milstein en Hanna Shybayeva

Bezetting van het ensemble:


 • Viool - Maria Milstein

  Geboren in Moskou in 1985, verhuisd Maria Milstein in 1991 naar Frankrijk.
  Zij studeerde in Fiesole bij Pavel Vernikov, aan het Amsterdams conservatorium bij Ilya Grubert en in London bij David Takeno. Momenteel studeert Maria aan the Queen Elisabeth Music Chapel bij Augustin Dumay.
  Maria won diverse internationale concoursen en prijzen zoals "Città di Brescia" and "Premio Rodolfo Lipizer" in Italie, de internationale competie voor kamermuziek in Lyon met het Van Baerle Trio, de Concertgebouw Vriendenkrans en de Kersjes Prijs in Nederland.
  Maria trad als soliste reeds op met diverse orkesten en dirigenten als Michel Tabachnik, Christian Arming, Christopher Warren-Green, Alexander Rudin, Augustin Dumay, Reinbert de Leeuw en Saint-Saëns Ivan Meylemans.
  Als zeer gewaardeerd kamermusicus speelt ze samen met Elisabeth Leonskaja, Abdel Rahman El Bacha, Hannes Minnaar, Philippe Graffin, Liza en Dmitri Ferschtman en Alexander Kniazev.
  In November 2013 verscheen haar opname van het vioolconcert van Saint-Saëns met het Orkest van Luik op Zig-Zag Territoires.
  Sinds 2008 vormt Maria met pianist Hannes Minnaar en cellist Gideon den Herder het Van Baerle Trio.
  Maria Milstein
 • Piano - Hanna Shybayeva

  Sinds het begin van haar internationale carriere op elfjarige leeftijd is Hanna Shybayeva gegroeid van "wonderkind" tot de volwassen en boeiende pianiste die zij thans is, geprezen door pers en publiek voor haar muzikale interpretaties, energie, groot gevoel voor vorm en voor de rijkdom van haar kleurenpalet, zowel solistisch en als partner in kamer en vocale muziek.
  Sinds 2008 is zij lid van de New European Ensemble www.neweuropeanensemble.com Deze ensemble bestaat uit jonge solisten en is op dit moment èèn van de meest innovatieve en vibrante ensembles voor nieuwe muziek.
  In het zelfde jaar begint Hanna een kamermuziek project "Simfonie in de Kamer" samen met Ysaye Strijk Trio www.ysayetrio.com, een project dat concentreerd zich op de historische kamermuziek bewerkingen van simfonische werken.
  Geboren in 1979 in een familie van musici begon Hanna haar pianostudie op zesjarige leeftijd.
  In de loop der jaren won zij vele prijzen op internationale concoursen en had zij een druk schema met muziekfestivals, solo-recitals en optredens met orkesten in Europa, Rusland, en de VS waaronder het Philharmonisch Orkest van Belarus, het Noord-Ossetia Philharmonisch Orkest, het Philharmonisch Orkest van Belgrado, het Kammerorchester Lünen, het Philharmonisch Orkest van Dortmund, het Minnesota Symphony Orchestra (VS) en Kamerorkest "Amici della Musica" (België).
  Aldus had zij het voorrecht te kunnen werken met dirigenten zoals Yuri Ziryuk, Gennadi Provatorov, Joachim Simon, Angel Shurev, Moshe Atzmon, Marc Russell-Smith, Yaron Traub, Lygia O'Riordan, Kevin Edusei, Hans Leenders en Neeme Järvi.
  Voorts ontving zij beurzen van Unesco/New Names (Moskou), G.Soros Foundation, de Spivakov Foundation (Moskou), de Yuri Egorov Stichting (Amsterdam), Yamaha Music Europe en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
  Zoekend naar nieuwe mogelijkheden voor het verder ontwikkelen van haar talent verliet Hanna op haar achttiende haar geboortestad Minsk en oriënteerde zij zich gedurende een jaar in Europa. In 1999 kwam zij naar Nederland waar zij haar studie vervolgde bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag alwaar zij in 2005 haar graad als Master of Music behaalde met de hoogste onderscheiding.
  Haar eerste CD-album verscheen in 2000. Een jaar later won zij de twee top-prijzen op het YPF Nationaal Piano Concours in Amsterdam. Kort daarna werd door Philips-Universal haar tweede CD-album uitgebracht, die zeer lovend in de Nederlandse pers werd ontvangen en soleerde zij bij het Nederlands Philharmonisch Orkest in het Amsterdamse Concertgebouw.
  Sindsdien trad zij veelvuldig op in binnen- en buitenland zoals o.a. tijdens de jaarlijkse Prinsengracht Concerten & Festival (Amsterdam), in Vredenburg (Utrecht), het Concertgebouw De Vereeniging (Nijmegen), het Amsterdamse Concertgebouw en vele andere concertpodia in Nederland, Italie, Duitsland, België, Zweden, Engeland, Ierland, de VS en Canada.
  In 2008 nam zij deel aan een documentaire film-produktie gebaseerd op S.Prokofief's "The Unfinished Diaries" geproduceerd door "Up Front Entertainment Inc." in Canada.
  In februari 2009 verscheen Hanna's derde CD-album met Sonata's van Schubert op Brilliant Classics en in 2012 nam ze de compleet Etudes-Tableaux op.33 en op.39 van S.Rachmaninoff op (Etcetera/YPF).
  Voor een compleet CD's overzicht zie: Opnamen
  Sinds 2013 is Hanna als piano docent verbonden aan de Internationale Anton Rubinstein Academie in Düsseldorf (Duitsland) http://www.rubinstein-akademie.de
  Hanna Shybayeva