Merel Vercammen en Caspar Vos

Bezetting van het ensemble:


 • Viool - Merel Vercammen

  Merel begon op vijfjarige leeftijd met vioollessen en studeerde vanaf haar vijftiende jaar bij Eeva Koskinen aan het Utrechts Conservatorium. Na het behalen van haar Bachelor of Music (Honours) bij prof. Jan Repko aan het Royal College of Music in Londen in 2012 heeft Merel in juli 2014 haar Master of Performance aan het zelfde instituut behaald met hoogste onderscheiding (Cum Laude). Voor deze studie ontving zij studiebeurzen van o.a. het Royal College of Music, het prestigieuze Huygens Scholarship Programme, het Anton Kersjesfonds, Stichting Jovaro, en een Cultuurfondsbeurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds.
  Merel won prijzen bij o.a. het Prinses Christina Concours en het Nationaal Concours van de SJMN, waar ze naast de eerste prijs ook de prijs voor de beste uitvoering van een Nederlands werk toegekend kreeg. Ze gaf concerten in de meeste landen in Europa, in Zuid-Amerika en in Noord-Afrika, met als hoogtepunt een optreden in de Londense Wigmore Hall in juli 2013. In Nederland speelde Merel in o.a. Het Concertgebouw, De Doelen en Vredenburgh Leeuwenberg, en soleerde zij met o.a. het orkest van het Utrechts Conservatorium in het vioolconcert ‘Capriccio’ van Otto Ketting.
  Verder nam Merel deel aan het Peter de Grote Festival in Groningen, de International Masterclass Apeldoorn, de Holland Music Sessions in Noord-Holland, de Young Talent Course Feistritz en het Ost-West Musikfest in Oostenrijk, Festival MusicAlp Courchevel in Frankrijk, de Suonarte Master Classes en de International Music Campus Porziano Musica in Italië, en de ProCorda Musical Encounters Course in Engeland. Masterclasses kreeg ze van Vera Beths, Elizabeth Wallfish, Phillipe Graffin, Gernot Winischhofer, Alexander Vinnitzky, Valery Oistrach, Liviu Prunaru, Yayoi Toda, Josef Rissin, Lewis Kaplan, Daniel Hope, Ilya Grubert en leden van het Enescu Quartet. Op uitnodiging van de Nederlandse ambassade in Tunesië gaf Merel een concert op het festival “Jeunes Virtuoses” en op uitnodiging van de Nederlandse ambassade in Brazilië gaf ze concerten in Rio de Janeiro. Ook gaf zij in 2012 een optreden voor de kroonprins en -prinses van Roemenië in het koninklijk paleis in Bucharest.
  In Londen maakte Merel deel uit van diverse kamermuziek formaties, waarmee zij o.a. op het St. Stephen’s Festival en in St. Mary’s Church in Aylesbury speelde, en waarmee zij masterclasses kreeg van o.a. het Wihan Quartet en pianist Leon McCawley. Ook trad zij op voor de Nederlandse ambassadeur, en in de prestigieuze Wigmore Hall met pianiste Jenna Sung. Als lid van het RCM Symphony Orchestra speelde Merel o.a. onder de baton van Bernard Haitink.
  Met harpist Remy van Kesteren en saxofonist Ties Mellema vormt zij het ensemble trio42: een combinatie van viool, harp en saxofoon, welke uniek is in de kamermuziek. Met dit ensemble gaf Merel optredens op festivals zoals de Zeister Muziekdagen, de NJO Muziekzomer, het Grachtenfestival, Festival Classique, het Internationale Kamermuziekfestival van Janine Jansen en het Kuhmo Music Festival in Finland. Ook maakte trio42 tournees door Frankrijk, Engeland en België. De debuut-CD van trio42 bevat werken van o.a. C. Franck en D. Shostakovich, en werd lovend ontvangen in o.a. Akkoord Magazine.
  Daarnaast startte Merel samen met Maria Milstein, Dana Zemtsov en Ketevan Roinishvili het Mirovia kwartet, dat in juni 2014 op het festival van Janine Jansen speelde, en een bijdrage leverde aan de CD “Memento” die lovend werd ontvangen in o.a. Trouw.
  Merel Vercammen
 • Piano - Caspar Vos

  Caspar Vos (1988) begon zijn pianostudie bij Frank Peters aan het Artez-conservatorium in Arnhem en vervolgde deze bij Jan Wijn aan het Amsterdams Conservatorium. Hier behaalde hij in 2014 zijn masterdiploma cum laude.
  In 2011 won Caspar de eerste prijs tijdens het Grand Dominique Concours in Venlo. Verder won hij prijzen bij het Prinses Christina Concours en was hij finalist tijdens ‘The 17th Kiejstut Bacewicz International Chamber Music Competition’ in Lodz, Polen.
  In december 2011 soleerde Caspar met het Amsterdams Conservatorium Orkest onder leiding van
  Ed Spanjaard in het eerste pianoconcert van Prokofjev. Deze uitvoering werd op Radio 4 uitgezonden. Caspar heeft daarnaast meerdere malen live opgetreden voor radio en tv.
  Caspar volgde masterclasses bij onder anderen Dimitri Bashkirov, Matti Raekallio, Malcolm Bilson, Noam Greenberg en Pascal Devoyon. Daarnaast heeft hij deelgenomen aan verschillende cursussen en festivals. Zo speelde hij al meerde keren op het Internationale Kamermuziekfestival Schiermonnikoog en gaf hij samen met vermaard contrabassist Duncan McTier een concert tijdens het Aurora Festival in Zweden.
  Caspar Vos