Vadim Tsibulevsky en Sergei Edelmann

Bezetting van het ensemble:


 • Viool - Vadim Tsibulevsky

  Vadim Tsibulevski is een van de weinige veelzijdige violisten die succesvol solo- en kamermuziekoptredens kan combineren met het spelen in toonaangevende orkesten.
  Hij treedt als solist op in Europa, Israël en Rusland, neemt deel aan festivals als het Festival Massenet (Saint-Etienne, Frankrijk), Festival Pablo Casals (San Salvador, Spanje) en het Festival Les Nuits Musicales Sainte Victoire (Frankrijk).
  Na zijn studie aan het Staatsconservatorium van Moskou bij Sergey Kravchenko (assistent van de legendarische violist Leonid Kogan) emigreert Vadim, op zoek naar nieuwe perspectieven, naar Israël waar hij lid wordt van het Israelisch Kamerorkest onder leiding van Shlomo Mintz. Ondertussen zet hij zijn studies voort aan de Rubin’s Academy of Music in Tel-Aviv bij Yair Kless.
  In 1996 accepteerde Vadim de positie van concertmeester in het Belgische kamerorkest
  ‘I Fiamminghi’, hetgeen hem de mogelijkheid gaf een Europese carrière op te starten.
  Inmiddels is Vadim aangesteld als 1e concertmeester in het Nederlands Philharmonisch Orkest in Amsterdam en speelt hij als gast-concertmeester met onder andere het Brussels Philharmonic, Symphonieorkest van de Munt, Residentie Orkest, de Koninklijke Vlaamse Filharmonie en Bergen Filharmoniske Orkester.
  Vadim Tsibulevsky
 • Piano - Sergei Edelmann

  Geboren in Lvov (Oekraine), kreeg Sergei vanaf 5-jarige leeftijd les van zijn vader Alexander Edelmann, zelf een bekend pianist en pedagoog.
  Na zijn emigratie naar de Verenigde Staten in 1979 maakte hij al snel naam als pianist zowel in de concertzaal als in de opnamestudio.
  Sergei trad als solist op met toonaangevende orkesten en dirigenten en werkte als kamermusicus samen met ondermeer pianiste Lilya Zilberstein, violisten Philip Hirschhorn en Victor Tretyakov, altviolist Yuri Bashmet, cellisten Mario Brunello en Tatiana Vasilieva, klarinettisten Michel Portel en Pascal Moragues.
  Sergei was prijswinnaar op onder andere het Koningin Elisabeth Concours en van de prestigieuze 92nd Street YM-YWHA’s Shura Cherkassky Recital Award.
  Naast zijn concertactiviteiten besteedt hij veel tijd aan het geven van pianolessen aan onder andere de pianofaculteit van de New York University, als gastdocent aan de Musashino Music Academy in Tokyo. In 2010 kreeg hij de titel van ereprofessor aan de Lvov Muziekacademie.
  Sergei Edelmann