Over ons

Vertalingen:

Elena Belozerova, geboren in Protva, Rusland. Op jonge leeftijd kreeg ze haar eerste muzieklessen op de viool, en op latere leeftijd schakelde ze over op de altviool. Gedurende haar tijd in Rusland studeerde ze aan het muzikale college “Gnessin” in Moskou. Na Gnessin vervolgde ze haar studie aan het “Baratt-due’s” Muziekcollege in Oslo, waarna ze een diploma behaalde aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

Elena Belozerova heeft gedurende 24 jaar in verschillende orkesten gespeeld, waaronder het Stavanger Symphonie Orkest en het Kristiansand Kamer Orkest (beide in Noorwegen). Haar meest recente positie was als altvioliste bij het Brabants Orkest.

I.v.m. de fusie van het Brabants en het Limburgs Orkest nam ze de beslissing om haarzelf volledig te richten op haar carrière als organisator van concerten (waar ze daarvoor 7 jaar part-time mee bezig was). Gemiddeld heeft Elena per jaar tussen 100 en 200 concerten georganiseerd van kleine en middelgrote schaal voor de stichting St. Petersburg Kwartet.

Dankzij haar opleiding en internationale werkervaring heeft Elena nu de mogelijkheid om haar netwerk te benuttigen voor het organiseren van kamermuziek concerten van zeer hoog niveau en met internationaal bekende solisten.